Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Primarul de Botoşani, prădat de…

Primarul de Botoşani, prădat de basarabeni?

Hoţii care au spart locuinţa primarului municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, nu au fost identificaţi de poliţişti. Deşi de la comiterea faptei au trecut mai bine de patru luni, cazul continuă să figureze cu „autori neidentificaţi”. „Ancheta este în lucru, iar cazul se află în atenţia Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani. Pentru soluţionarea dosarului este nevoie de probatoriu fără de care nu putem face nimic”, a spus comisarul şef Viorel Şerbănoiu, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Spargerea a avut loc în noaptea de 8 spre 9 august, când persoane necunoscute au intrat în vila familiei Flutur, din cartierul rezidenţial Alfa Land, şi au sustras o casetă de valori care ar fi fost goală. Furtul a fost descoperit a doua zi, când şoferul primarului a venit pentru o verificare de rutină. Acesta a găsit urme de forţare la uşa laterală, iar uşa din spate întredeschisă. Ancheta care a urmat a stabilit că spargerea ar fi fost favorizată şi de faptul că sistemul de alarmă, cu care era dotată locuinţa, nu era activat. Mai mult, deşi în apropiere sunt mai multe locuinţe, iar accesul în cartier este supravegheat, nimeni nu a sesizat momentul în care a fost forţată uşa.

Cum luna aceasta a fost spartă şi locuinţa interpretei de muzică populară Brânduşa Covalciuc Ciobanu, aflată peste drum de Alfa Land, poliţiştii nu exclud posibilitatea ca autorii să fie tot cei doi tineri din Republica Moldova prinşi în urmă două săptămâni la Iaşi.

www.monitorulbt.ro